Jag växte upp på Björstaberget i Kramfors. Efter yrkesutbildning till målare och avslutad värnplikt i Sollefteå flyttade jag till Stockholm 1966. Jag och min hustru Kerstin som kommer från Utansjö har sedan 1974 varit bosatta i Täby. Känslan för hembygden är stark och varje sommar tillbringar vi på den vackraste ön som finns, Hemsön. Måleriet har varit mitt stora intresse och större delen av mitt liv har jag varit egen företagare.

1991 ådrog jag mig en arbetsskada och skolade om mig till fastighetsskötare och sedan 1996 har jag varit anställd i Vattentuna grundskolor. Måleriet med liten pensel har varit sporadisk som yrkesmålare med en liten tavla då och då. De stora penslarna och målarbyxor lades åt sidan och i stället blev det basker på. Akvarellfärgerna och de små penslerna kom fram.

Vid påsken 2004 bestämdes det att jag skulle ställa ut på Kramfors Konsthall sommaren 2005. Sedan dess har jag varit sysselsatt med att på varje ledig stund försökt återskapa mitt Kramfors från mina uppväxtår i staden. Många av tavlorna från Kramfors finns att köpa som vykort hos mig.

Den 7 augusti 2008 slutade jag min anställning och kommer nu att helhjärtat ägna mig åt konstnärskapet, och som mål har jag att göra en utställning igen uppe i Kramfors år 2009 tillsammans med min ungdomskamrat Birger Johansson som tillverkar "Wiltknivar".

Kramfors var vackrare förr.

Detta var min första utställning.

Recension: